Begivenheder

Avlsforeningen for Skotsk Højlandskvæg

Begivenheder


15.08.2019 Temadag om naturkød

27.08.2019 Temadag om Leverikter i naturafgræsningen

28.08.2019 Temadag om Leverikter i naturafgræsningen

12.09.19 Nordisk Træf, Norge





Norsk Highland Cattle Forening inviterer til

NORDISK TREFF, NORGE SEPTEMBER 2019

Avreise Bergen torsdag 12.september kl 0800

3,5 t transportetappe

Besøk hos Buer Høglandsfe v/Buer Breen, Odda.

https://www.facebook.com/Hardanger-Highland-Cattle-2050413855188319/

1,5 time transportetappe, over Haukelifjell, foten av Hardangervidda.

Besøk Haukabø Angus og Høglandsfe, Haukeli

15 min transport til overnatting Vågslidtun Hotell

Avreise Vågsli fredag 13.september kl 0800

1,5-2 t transportetappe

Dyrsku`n Seljord – heile dagen.

https://www.dyrskun.no/for-publikum

Transport til overnatting ca 1 time.

Avreise Lifjell/Notodden laurdag 14.september 0830

40 min transportetappe

Besøk hos Hanne og Peter i Ulefoss, ny driftsbygning

3 t transportetappe

Veikåker Gård og Landhandleri, Noresund

https://www.facebook.com/hannehone/

2 t transportetappe

Kringler Gjestegård

https://www.facebook.com/KringlerGjestegard/

Avreise sundag 15.september kl 0900

2,5 t transportetappe

Besøk hos Håkon Ringvold, Aust-Torpa (høglandsfeets grand old man)

Retur på Gardermoen Airport kl 16/1700


Foreløpig pris, ved ca 40 påmeldte er kr NOK 5.600,-(denne kan reduseres litt dersom vi blir fleire)  Dette er inkludert: 3 overnattinger med frukost, 3 middager, 3 lunch, inngang Dyrskun. Buss fra Bergen til Gardermoen.

Fly til Bergen, evt overnatting fra onsdag til torsdag, lunch fredag, og fly fra Oslo er ikkje inkludert.


Forfall depositum kr 1.500,- pr pers innen 26.april til kto 2610.35.41254.

Påmelding innan 26.april til : elisabeth.haukabo@gmail.com


Temadag for landmænd: Leverikter i naturafgræsningen (2 steder)


Fra 27/08 kl. 09:00 - Til 27/08 kl. 15:30

Adresse: Kristian Therkildsen, Kvongvej 319, 6800 Varde Arrangør: Økologisk Landsforening Tlf: 61974909 Kontaktperson: Iben Alber Christiansen

Pris 350 kr


Fra 28/08 kl. 09:00 - Til 28/08 kl. 15:30

Adresse:

Erik Christensen, Randrupvej 25, 9550 Mariager.

Arrangør:

Økologisk Landsforening

Tlf:

61974909

Kontaktperson:

Iben Alber Christiansen


En overset, men vigtig faktor for både dyrevelfærd og afsætning af kød.


Tid: Onsdag d. 28. august kl. 9.00-15.30

Sted: Erik Christensen, Randrupvej 25, 9550 Mariager.


Kom til temadag og hør hvordan Økologisk Landsforenings projekter i samarbejde med dyrlæge Randi Worm arbejder med at sikre dyrevelfærden og afsætningen af kød fra dyr, der afgræsser naturarealer. Få en grundig gennemgang af leveriktens livscyklus og lær at genkende pytsneglen, begrænse deres udbredelse og at spotte tegn på forekomst af infektion hos græssende kvæg og får. En stor del af undervisningen i teori og praksis vil foregå ved den hollandske dyrlæge Judith van Andel, som i mange år har arbejdet med og undervist hollandske landmænd og rådgivere i at undgå leverikter hos deres dyr.

Dagens program: LINK




Temadag om Naturkød

Fra 15/08 kl. 09:00 - Til 15/08 kl. 14:00

Adresse: Klostergade 68, 800 Århus C Arrangør: Økologisk Landsforening Tlf: 87322700
Mødet er for både producenter af naturkød og professionelle køkkener. Formålet er bringe disse grupper sammen og forhåbentlig skabe nye samarbejder. Vi starter ud sammen med et kig ud i fremtiden, herefter deler vi os op i to spor med målrettede oplæg. Vi slutter dagen af med en lækker klimavenlig frokost og fælles debat og netværk.


FÆLLES
9.00 – 9.30
Velkomstkaffe og intro hos Gastro og Vino - Klostergade 68, Baggården, 8000 Århus C
v. Julie Henriksen, projektleder, Økologisk Landsforening

9.30 – 10.00
Hvordan ser fremtidens kødproduktion og forbrug ud?
v. Tom Elert, Strategic Director, 727 Communications


KØDPRODUCENTER
10.00 – 10.15 Pause
10.15 – 10.45 Opnå den gode spisekvalitet v. Margrethe Therkildsen, Kødforsker, AU FOOD
10.45 – 11.15 Kødproduktion og økonomi v. Erik Andersen, Direktør ØkologiRådgivning Danmark
11.15 – 11.45 Afsætning og nye koncepter v. Birgitte Jørgensen, Chefkonsulent, Økologisk Landsforening
11.45 – 12.00 Gåtur til Restaurant Frederiksgade 42


KØKKENER
10.00 – 10.15 Gåtur til Restaurant Frederiksgade 42
10.15 – 10.45 Kvæg, klima og biodiversitet. Hvordan hænger det sammen? v. Julie Henriksen, projektleder, Økologisk Landsforening
10.45 – 11.15 Hvordan får vi Naturkød på menuen? v. Tamaco
11.15 – 11.45 Case-oplæg: Restaurant med fokus på klimavenlig menu v. Christian Bøjlund, Kok og Indehaver, Frederiksgade 42
11.45 – 12.00 Pause


FÆLLES
12.00 – 12.15 Styrk kommunikation og samarbejde i værdikæden v. Julie Henriksen, projektleder, Økologisk Landsforening
12.15 – 12.45 Fælles debat om fremtidens oksekødsproduktion v. Torben Blok, Markedschef Foodservice, Økologisk Landsforening
12.45 – 13.45 Fælles klimavenlig frokost med dialog

GRATIS DELTAGELSE
Alle deltagere får en lækker goodiebag bl.a. med smagsprøver
på naturkød, med hjem.

Tilmelding senest den 8. august til Malene Jensen, mje@okologi.dk

Her kommer snart flere begivenheder.....