Virtuelt Dyrskue 2021


Virtuelt Highland Cattle Show 2021

 


Da langt de fleste af årets dyrskuer er blevet aflyst pga. Covid-19 har bestyrelsen besluttet at afholde endnu et virtuelt dyrskue i 2021. (Bedømmelse ud fra fotografi)

Alle kan deltage og det koster ikke noget. Det eneste det kræver er et kamera og tålmodighed. Vi har opdelt skuet i mange klasser, så alle har mulighed for at deltage.

Fotografierne vil blive vist på vores hjemmeside løbende når de indsendes og efter indsendelsesfristen udløb den 1. oktober 2021, vil dyrene blive bedømt af to internationale dommere.

Har du dyrene gående i noget flot natur eller et sjovt fotografi, er der også en klasse til dig.

Vi håber rigtig mange vil deltage og dele en masse gode fotografier af vores skønne højlændere med os alle i løbet af sommeren.

De nærmere regler mv. fremgår af nedenstående.


Klasse 1: Kvier 8 – 12 mdr.

 


Klasse 2: Kvier 13 – 18 mdr.


Klasse 3: Kvier 19 – 24 mdr.


Klasse 4: Kvier 25 – 36 mdr.

 


Klasse 5: Køer m. kalv under 37 mdr.

 


Klasse 6: Køer m. kalv 37 – 48 mdr.


Klasse 7: Køer m. kalv over 48 mdr.

 


Klasse 8: Køer m. kalv Veteran over 10 år

 


Klasse 9: Tyre 8 mdr. – 12 mdr.


Klasse 10: Tyre 13 mdr. – 18 mdr.


Klasse 11: Tyre 19 mdr. – 24 mdr.


Klasse 12: Tyre over 25 mdr.


Klasse 13: Tyre Veteran over 10 årKlasse 14: Sjovt foto med Skotsk HøjlandskvægKlasse 15: Foto med Skotsk Højlandskvæg i flot naturVirtuelt Highland Cattle Show 2021

 


Konkurrenceregler


 1. Konkurrencen er for sjov!
 2. Avlsforeningen for Skotsk Højlandskvæg administrerer tilmeldingerne og forbeholder sig retten til at afvise tilmeldinger, og den beslutning vil være endelig og kan ikke appelleres.
 3. Udstillerne er ejere af Skotsk Højlandskvæg, som er medlemmer af Avlsforeningen for Skotsk Højlandskvæg.
 4. Det koster ikke noget at deltage i det Virtuelle Highland Cattle show.
 5. For at deltage skal udstilleren udfylde en tilmeldingsblanket for hvert dyr og maile sammen med original fotografi til show2020@highland-cattle.dk og tilmelding skal ske senest den 1. september 2020.
 6. Hvert dyr / fotografi, der indgår i klasse 1-13, skal identificeres med følgende: Klasse nr., dyrets navn, CHR. nummer, fødselsdato. Hvis det er ko med kalv, skal kalvens alder, CHR.nr. og far oplyses.
 7. Ethvert dyr der er optaget i klasse 1-13, skal være renracet Skotsk Højlandskvæg, og det skal være i live og ejet af udstiller og udstilleren bekræfter, at det dyr som er vist på fotoet, faktisk er det dyr og passer til alderen for klassen. Hver udstiller kan deltage med 1 dyr i hver klasse.
 8. Fotografier i klasse 1 – 13 skal være taget i 2020 og der må ikke være bånd / rosetter på dyret, og der må heller ikke være bygninger eller andet, som kan identificere, hvorfra dyret på fotografiet kommer. Der må ikke være personer på fotografiet.
 9. I klasse 1-13 vil der ved visning ikke blive oplyst andet end fødselsdato og alder på eventuel kalv, indtil bedømmelsen er afsluttet. Efter bedømmelsen vil blive oplyst dyrets navn, ejer og opdrætter.
 10. To (internationale) dommere vil dømme. Dommerpanelets afgørelse er endelig, og der vil ikke indgå korrespondance.
 11. Fotografiet må ikke være digitalt redigeret og ved indsendelse garanterer udstilleren at fotografiet er det originale.
 12. For klasse 14 og 15 skal det indsendte fotografi indeholde Highland Cattle kvæg / kalve; det skal helst ikke skildre mennesker. Det kan være sjove, søde, fascinerende, underholdende, interessante eller simpelthen en smuk repræsentation af Skotsk Højlands kvæg i deres rette element – naturen.
 13. For klasse 14 og 15 er det publikum som vælger vinderne.
 14. Ved at deltage giver udstiller Avlsforeningen lov til at benytte de indsendte fotografier efterfølgende, hvor de måtte ønske dette. Udstiller overgiver foreningen lov til at fotografiet kan bruges til f.eks. salgsfremmende materiale, hjemmesiden m.v.